Dækning og hastighed er baseret på branchefælles beregningsmodel. Vi er i gang med at opdatere dækningskortet med 5G. Den forventede 5G-hastighed ved udendørs brug er 25-345 Mbit/s download og 23-38 Mbit/s upload.

Gratis oprettelse
på alt!

Vejledende dækningskort

Dækningskortet er vejledende og viser den gennemsnitlige datahastighed ved udendørs brug. Ved at indtaste en adresse, vil du nemt se den forventede dækning. Der kan være tilfælde, hvor dækningen opleves bedre eller dårligere, da beregningsmetoden ikke kan tage højde for alle aktuelle forhold.

Hvad kan påvirke hastigheden?

Antal brugere

Antallet af brugere, der er online på samme tid og på samme mast, har betydning for den hastighed, du har mulighed for at opnå.

I tætbefolkede områder og ved events som f.eks. festivaler, vil der være større belastning på den enkelte mast, som gør, at din hastighed kan blive påvirket. 

Afstand til masten

Din hastighed er højest, hvis du er tæt på en mast. Tilsvarende bliver hastigheden lavere, jo længere væk du kommer.

Befinder du dig i en større by med flere master, vil du derfor oftest opleve bedre dækning, end når du er i mindre tætbefolkede områder, hvor der kan være længere afstand til en mast.

For at opleve 5G, skal masten du er koblet på, desuden være opgraderet og ombygget til 5G. Hvis ikke, vil du anvende 4G-netværket.

Omgivelserne

Du vil altid opnå bedre dækning udendørs end indendørs. Skove, bakker og bygninger af metal og jern kan reducere din hastighed.

Signalet har lettere ved at trænge igennem ældre bygning end nybyggeri med moderne, energibesparende vinduer og vægge. Årstider påvirker også dækningen, da signalet har svært ved at trænge igennem vand.

Dit udstyr

For at opnå 5G, skal din mobil, tablet eller router understøtte teknologien. Har dit udstyr ikke 5G, vil du få 4G- eller 3G-dækning i stedet.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker din dækning ud fra, hvad der er muligt med dit udstyr. Antennen kan også påvirke din dækning, så du kan opleve varieret hastighed på to smartphones af forskellige modeller, selvom de begge understøtter 5G. 

Nyt om netværk

Læs mere om fremtidige teknologier, udvidelse af vores netværk og få en dybere forklaring af 5G, 4G, WiFi opkald osv.

Se nyheder

Metode

Læs om beregningsmetoden for data bag dækningskortet og få information om den vejledende dækning.

Se beregningsmetoden

Bredbåndsfakta

Her kan du få  information om, hvilke teknologier og hastigheder, du kan opnå på vores bredbåndsprodukter.

Se bredbåndsfakta

 

"Jeg har prøvet mange forskellige selskaber, men jeg har ikke oplevet bedre dækning end hos 3." 

Klaus Jensen

Vi dækker bredt med 4Gog udbygger lige nu 5G-netværket.

Mere om 4G Læs om 5G

Din version af Internet Explorer er forældet

Vi anbefaler du opdaterer til nyeste version
eller benytter en anden browser

Microsoft har lukket for support af den version af Internet Explorer du benytter. Det betyder, at du ikke længere får sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, og du skal derfor opdatere til nyeste version.

Du kan også vælge at benytte en anden browser i stedet for Internet Explorer, fx. Chrome eller Firefox.

Det betyder også, at du på 3.dk ikke længere vil få den rigtige oplevelse af vores indhold. Siden kan se mærkelig ud og i værste tilfælde kan dele ikke virke for dig - fx. gennemføre køb.

Opdater Internet Explorer

Ok, jeg forstår. Besøg 3.dk alligevel

Dogg