Dækningskort

Vi arbejder året rundt på at optimere og udvikle vores 5G netværk. Vi har ikke bare dækning, der spiller i storbyerne, men leverer lynhurtigt internet til hele landet. Lige nu dækker vi 99% af Danmarks befolkning - og vi bliver kun bedre. Tjek din adresse herunder.

Dækning og hastighed er baseret på branchefælles beregningsmodel. Den forventede 5G-hastighed ved udendørs brug er 25-954 Mbit/s download og 23-94 Mbit/s upload.

Vejledende dækningskort

Dækningskortet er vejledende og viser den gennemsnitlige datahastighed ved udendørs brug. Ved at indtaste en adresse, vil du nemt se den forventede dækning. Der kan være tilfælde, hvor dækningen opleves bedre eller dårligere, da beregningsmetoden ikke kan tage højde for alle aktuelle forhold.

Antal brugere

Antallet af brugere, der er online på samme tid og på samme mast, har betydning for den hastighed, du har mulighed for at opnå.

I tætbefolkede områder og ved events som f.eks. festivaler, vil der være større belastning på den enkelte mast, som gør, at din hastighed kan blive påvirket.

Afstand til masten

Din hastighed er højest, hvis du er tæt på en mast. Tilsvarende bliver hastigheden lavere, jo længere væk du kommer.

Befinder du dig i en større by med flere master, vil du derfor oftest opleve bedre dækning, end når du er i mindre tætbefolkede områder, hvor der kan være længere afstand til en mast.

For at opleve 5G, skal masten du er koblet på, desuden være opgraderet og ombygget til 5G. Hvis ikke, vil du anvende 4G-netværket.

Omgivelserne

Du vil altid opnå bedre dækning udendørs end indendørs. Skove, bakker og bygninger af metal og jern kan reducere din hastighed.

Signalet har lettere ved at trænge igennem ældre bygning end nybyggeri med moderne, energibesparende vinduer og vægge. Årstider påvirker også dækningen, da signalet har svært ved at trænge igennem vand.

Dit udstyr

For at opnå 5G, skal din mobil, tablet eller router understøtte teknologien. Har dit udstyr ikke 5G, vil du få 4G- eller 3G-dækning i stedet.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker din dækning ud fra, hvad der er muligt med dit udstyr. Antennen kan også påvirke din dækning, så du kan opleve varieret hastighed på to smartphones af forskellige modeller, selvom de begge understøtter 5G.