Hvad er 5G-mobiltelefoner?

5G-mobiltelefoner – hvad er det?

5G-mobiltelefoner er mobiltelefoner, der kan tilgå det nye og hurtige 5G-netværk. Der findes en lang række mobiltelefoner, der understøtter 5G og som kan modtage de frekvenser, som 5G-netværket kører på.

Vil du bruge 5G? Så skal du først og fremmest have en mobiltelefon, der er i stand til at tilkoble 5G-netværket samt et mobilabonnement med 5G. Men bare rolig, hvis du befinder dig i et område, hvor 5G ikke er tilgængeligt, så skifter din mobil automatisk til det hurtigste netværk, der er tilgængeligt, som 4G.

Dækningsområder for 5G udvides konstant, og flere og flere producenter udvikler mobiltelefoner med integreret 5G-teknologi.

Hvad betyder 5G?

5G er femte generation af mobilnetværk og det nyeste skud på stammen for teknologien for den forbindelse, du kan bruge på din mobiltelefon.

Det betyder lynhurtige hastigheder, så du kan uploade og streame videoer, lytte musik, spille spil, scrolle og meget mere på din mobiltelefon.

Se mere om fordelene ved 5G.

Hvilke telefoner er klar til 5G?

De fleste nyere smartphones på markedet er klar til at gøre brug af den nye 5G-teknologi. Det gælder blandt andet de nyeste modeller fra Apple, Samsung og OnePlus.

Alle iPhones fra iPhone 12 og frem understøtter 5G, og det samme gælder for de nyeste Samsung- og OnePlus-telefoner, så det er muligt, at din mobiltelefon allerede understøtter 5G.

Hos 3 kan du finde et stort udvalg af 5G-mobiltelefoner fra netop disse brands. Tjek altid i produktbeskrivelserne og se, hvordan du kan bruge 5G med Apple, Samsung og OnePlus. Sådan får du 5G på din mobiltelefon

For at få 5G på din mobil skal du selvfølgelig en 5G-kompatibel mobiltelefon, men derudover skal du også have et mobilabonnement der har 5G inkluderet. Det har alle mobilabonnementer ikke nødvendigvis, og derfor skal du være meget opmærksom på det. Hos 3 har vi et bredt udvalg af mobilabonnementer med 5G, som kan opfylde dine behov.

Populære 5G-mobiltelefoner

Fungerer 4G og 3G også på netværket?

Ja, 5G-mobiltelefoner fungerer også med 4G og 3G. Netværket på din mobiltelefon skifter automatisk til den hurtigste tilgængelige forbindelse, hvis ikke 5G er tilgængeligt. Det sker helt automatisk, så det behøver du ikke at tænke på.

Mobiltelefoner, der kan tilgå 5G-netværket vil automatisk anvende det mest optimale netværk i det dækningsområde, som du befinder dig i. Hvis ikke det er muligt at anvende 5G, vil din mobiltelefon tilkoble 4G- eller 3G-netværk.

Du kan se i toppen af skærmen på din mobiltelefon, om din mobiltelefon er på 5G, 4G eller 3G.

Hvorfor vælge en 5G-mobil?

Hvis du overvejer at skifte til en mobiltelefon, der er kompatibel med 5G, så er der masser af gode grunde til, hvorfor du bør gøre det og hvilke muligheder det giver med 5G.

Med en 5G-mobil får du blandt andet:

  • Hurtigere internet

  • Bedre netværksdækning

  • Fremtidssikret teknologi

  • Større kapacitet

Smæk på hastighed

5G-netværket tilbyder markant højere hastigheder sammenlignet med 4G. Med 5G kan du surfe hurtigere og benytte avancerede tjenester på din mobiltelefon med større effektivitet til at gøre det, du skal, nemmere.

5G-teknologien på mobiltelefoner har også væsentlig lavere latenstid. Latenstid på 5G er den tid, det tager for data at rejse fra internettet til en enhed og tilbage igen, målt i millisekunder.

Latenstiden på 5G, under optimale forhold, er 5 m/s – så du kan streame, game og bruge apps med minimal forsinkelse.

Forbedret netværkskapacitet

5G-netværket har større kapacitet til at håndtere datatrafik og tusindvis af enheder samtidig – praktisk, hvis du f.eks. befinder dig steder med mange mennesker, hvor netværket normalt kan påvirkes.

Fremtidssikret teknologi

Med en 5G-mobiltelefon er du klar til fremtiden. Det betyder, at du kan tjekke sociale platforme, streame og game helt uden afbrydelser og med hurtige hastigheder – uanset hvor du befinder dig og uden at du behøver være afhængig af en Wi-Fi-forbindelse.

Værd at vide

5G er femte generations mobilnetværk og den nyeste standard inden for mobilnetværk til telefoner og andre mobile enheder.

Se mere om 5G.

For at få 5G på mobilen skal du have en 5G-mobil og et 5G-mobilabonnement.

Se 5G-abonnementer

Hos 3 kan du finde et bredt udvalg af mobiltelefoner, der er kompatible med 5G. Se en liste højere oppe på siden.