Sikkerhed på din smartphone | Få hjælp og vejledning her

Sikkerhed på din smartphone

Danskerne bruger gladeligt deres smartphone med alt, hvad det indebærer. Dog er det de færreste, der tænker over, hvor påpasselig man egentlig skal være. Mange er ikke opmærksomme på sikkerhedsniveauet på deres smartphone og tænker derfor ikke videre over, hvor skadelig deres adfærd egentlig kan være. For at øge opmærksomheden omkring hvor vigtigt sikkerhed på din smartphone er, har vi her listet seks tips til, hvordan du kan øge sikkerheden på din smartphone.

1. Download af apps
En af de smarteste features ved din smartphone er antallet af apps, der er tilgængelige, og som du kan downloade. Din smartphone er lidt ligesom en minicomputer, og den kan blive udsat for de samme farer. Det er derfor som udgangspunkt en god idé at være opmærksom på bestemte ting, når du downloader en app. Det kan for eksempel være, hvor længe appen har været på markedet, hvem der har lavet appen, og hvilke anmeldelser den har fået.

2. Antivirus apps
En app, der til gengæld er god at downloade, er en antivirus app. En sådan app kan være utrolig værdifuld for dig, da den vurderer de apps, du skal til at downloade, og på den måde advarer dig om, hvorvidt du er ved at downloade en farlig app eller ej. Derudover fjerner den også de apps, du tidligere kan have downloadet, der er farlige for din smartphone. Der findes et væld af antivirus apps, både gratis og betalte, så det er bare om at finde den, du selv synes bedst om.

3. Udenlandske numre
Det kan ske, at du pludselig får et opkald fra et nummer, du ikke kender, men du når desværre ikke at tage den. Selvom det er fristende at ringe tilbage, bør du passe utrolig meget på, da det hurtigt kan blive meget dyrt for dig. Mange svindlere ringer nemlig, og så snart du ringer igen, bliver du takseret ualmindeligt høje beløb for opkaldet. Det samme gør sig gældende med sms’er. Her skal du også være påpasselig med at svare på sms’er fra ukendte udenlandske numre. Vær derfor altid sikker på, at du ved, hvem du ringer eller skriver til, når det er et udenlandsk nummer.

4. Gratis Wi-Fi 
Eftersom vi danskere benytter vores smartphones mere og mere, er vi også ofte på udkig efter et Wi-Fi, vi kan koble på for på den måde at spare på vores eget data. Her er det en god idé at tænke sig om en ekstra gang, inden du kobler på et ukendt Wi-Fi. Specielt Wi-Fi uden koder kan vise sig at være en farlig idé. Et netværk uden kode er nemlig mere sårbart over for hackere, og der er derfor risiko for, at du fx bliver aflyttet, eller at hackere på den måde kan få adgang til dine personlige oplysninger som koder, kontooplysninger eller andre fortrolige informationer.

5. Opdatering af styresystem
Når din smartphone kommer med den nyeste opdatering, er det en utrolig god idé at opdatere den. Sagen er nemlig den, at en opdatering af styresystemet ikke alene indeholder nye og forbedrede funktioner, sikkerheden på smartphonen bliver også øget, når du opdaterer til den nyeste software. Der er naturligvis forskel på de opdateringer, mobilen kommer med, da mindre opdateringer ikke betyder så meget. Vigtige opdateringer er de helt store systemopdateringer, der kan kendes på, at versionen eksempelvis går fra fx version 5 til version 6 og ikke bare til 5.1.

6. Pinkode og “Find My iPhone”
Ligesom man skal være opmærksom på, hvordan man handler i den virtuelle verden, er det også en god idé at være påpasselig i den virkelige verden. Det kan ske, at du glemmer mobilen på en café eller får stjålet mobilen. Ikke alene er det dyrt at skulle købe en ny. En tyv kan også få adgang til alt på den, såfremt du ikke har en pinkode på telefonen. Et utrolig simpelt, men smart tip, er altså at have en pinkode på sin smartphone, så eventuelle tyve i det mindste ikke har fri adgang til alt på den fundne telefon. Desuden kan man anvende den allerede installerede app “Find My iPhone,” hvis man har en iPhone, der viser, hvor telefonen er i tilfælde af, at den bliver stjålet.

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med Samlino.dk

Stadig brug for hjælp?
Så er du velkommen til at ringe eller skrive til os - så sørger vi hurtigt at give dig svar på dine spørgsmål

Skriv til kundeservice

Se andre kontaktmuligheder