eSIM

Den nye generation af simkort

eSIM Indbygget SIM-kort
- Få privat- og arbejdsnummer på samme mobil - Få opkald og sms'er på dit ur - Slut med papirclips. Nemt at skifte simkort - Slut med fyldte lommer og telefonstakken på bordet

Hvad er et eSIM

Et eSIM er en lille chip, som permanent er installeret i din mobil eller smartwatch. Det betyder, at du kan kombinere et eSIM-kort med et klassisk plastik SIM-kort, som vi kender idag, og dermed have to aktive telefonnumre på din mobil - og modtage opkald og sms'er på dit ur.  

Så slipper du for at gå rundt med en stak af mobiler på dig, da du kan have f.eks dit arbejds- og privatnummer i samme mobil. Eller du kan lægge mobilen derhjemme, løbe en tur, gå i haven eller hvad du har lyst til - og stadig modtage opkald på dit smartwatch. 

Med et eSIM slipper du også for besværet med at indsætte de små plastik SIM-kort i din mobil, og behøver ikke længere at bakse rundt med parpirclips og andet for at skifte SIM-kort.

Til din mobil

en mobil kan du kombinere et eSIM med et klassisk plastik SIM-kort, som vi kender idag, og dermed have to aktive telefonnumre på din mobil. Så kan du f.eks både have dit arbejds- og privatnummer på samme mobil. 

Sådan bestiller du eSIM til din mobil

Vil du bestille et eSIM, og allerede er kunde hos 3, kan du bestille det via Mit 3 under abonnement. Det koster ikke noget at skifte dit nuværende SIM-kort/eSIM ud med et eSIM. 

Log på Mit 3

Ønsker du eSIM i forbindelse med køb af ny mobil eller nyt abonnement, vælger du det bare i webshoppen. Hvis du ønsker at tale med os, kan du bestille et opkald her.  

bestil opkald

Til dit smartwatch

Kombinerer du dit smartwach med et eSIM, kan du ringe, tjekke sms’er og være online direkte fra uret – uden at have din telefon i nærheden. 
 

Sådan får du eSIM til dit smartwatch

Her finder du en guide til, hvordan du får eSIM koblet til dit ur

Guide til Apple Watch

Guide til Samsung Watch

Hvem kan bruge eSIM

3 understøtter eSIM til alle eSIM-kompatible telefoner og tablets på markedet, samt eSIM-kompatible Apple Watches og Samsung Galaxy Watches, som kan aktiveres med eSIM via QR-kode. Dog er vi kun i stand til at garantere fuld support og funktionalitet på modeller, vi selv forhandler.

Trænger du til en ny mobil, tablet eller ur, så se her. 

Se mobiler  Se tablets   Se ure

Sådan aktiverer du eSIM på mobilen

Når du har modtaget dit e-SIM-kort, skal du både aktivere eSIM-kortet og opsætte det på din mobil, før du kan bruge det.

  1. FØRST SKAL DU AKTIVERE DIT E-SIM-KORT
    Du kan enten aktivere dit eSIM-kort på Mit 3 Selvbetjening eller via tast-selv-service.
    - Sådan aktiverer du e-SIM

  2. SÅ SKAL DU OPSÆTTE DIT E-SIM-KORT PÅ DIT DEVICE
    Få hjælp til opsætning med vores vejledninger her:
    - Vejledninger til udstyr

Værd at vide om eSIM

Hvordan ved jeg, hvilket nummer jeg ringer og sms'er fra?

Når du foretager et opkald, kan du øverst på skærmen se, hvilket nummer du ringer fra. Hvis du ønsker at ringe fra dit andet nummer, klikker du blot på knappen øverst på skærmen, hvor der står "Primær", herefter får du mulighed for at ændre udgående nummer til "Sekundær".

Samme proces anvendes for sms'er. Her skal du blot være opmærksom på, at du altid vil svare tilbage til det sidste nummer i tråden. Har du modtaget en sms til "primær", vil du ikke kunne sende en sms til samme nummer fra "sekundær". Vil du det, skal du slette hele sms-tråden.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg i en periode ikke ønsker at modtage opkald?

Så skal du blot deaktivere dit eSIM. Deaktiverer du dit eSIM, skal du selv huske at aktivere det igen. 

Hvordan deaktiverer jeg eSIM på iPhone?

Du deaktiverer dit eSIM under indstillinger > mobilnetværk > mobilabonnement > slå mobilabonnement til/fra.

Bemærk, at du kun deaktiverer dit eSIM, du opsiger ikke dit abonnement hos 3.

Hvordan sletter jeg mit eSIM?

a) "Indstillinger" > "Generelt" > "Nulstil iPhone" > "Slet alt indhold og alle indstillinger" > "Slet alt".

b) "Indstillinger" > "Mobilnetværk" > "Vælg abonnement" > "Fjern mobilabonnement" > "Fjern 3-DK abonnement".

Bemærk, at du kun sletter dit eSIM, du opsiger ikke dit abonnement hos 3. Bemærk i øvrigt at denne handling ikke kan fortrydes. Hvis du har slettet eSIM fra din iPhone, kan du kun få eSIM på din iPhone igen ved at scanne en ny eSIM-QR-kode. Hvis du blot ønsker ikke at modtage opkald til dit nummer i en periode, skal du deaktivere dit eSIM. 

Hvad sker der med mit eSIM, hvis jeg nulstiller min iPhone?

Du kan vælge, om du vil slette dit eSIM eller ej. Vælger du "Fjern 3 DK-abonnement" sletter du dit eSIM fra mobilen. Denne handling kan ikke fortrydes. Hvis du har slettet eSIM'et fra din iPhone, kan du kun få eSIM på din iPhone igen ved at scanne en ny eSIM-QR-kode.

Kan jeg have to aktive eSIM på samme tid?

Nej. Du kan kun have ét aktivt eSIM på iPhone ad gangen. Men du kan have ét aktivt og fem inaktive eSIM installeret på iPhone samtidigt. Plus et Nano SIM.

Kan jeg nøjes med at have et eSIM på iPhone?

Ja, du kan godt nøjes med at have et eSIM på din iPhone, men du skal have både et eSIM og et Nano SIM, hvis du vil anvende Dual SIM funktionaliteten.

Skal begge abonnementer på telefonen være fra samme mobiloperatør?

Nej, abonnementerne er uafhængige af hinanden og kan godt være fra to forskellige operatører.

Kan jeg tilkoble både Nano SIM og eSIM på min iPhone til Apple Watch?

Ja, men bemærk at du skal tilkøbe et Apple Watch tilkobling til begge abonnementer. Bemærk også at du vil bruge ekstra meget strøm på dit Apple Watch, hvis du vælger at tilkoble flere abonnementer til Apple Watch samtidigt. Vi vurderer, at strømforbruget stiger med 30%.

Bruger eSIM mere strøm end Nano SIM?

Ja, en lille smule mere.

Understøtter eSIM 3Hjemmenummer?

Ja, eSIM på iPhone understøtter 3Hjemmenummer og 3Firmanummer. Bemærk dog, at vi stadig ikke understøtter brug af 3Hjemmenummer/3Firmanummer med Apple Watch tilkobling.

Understøtter 3Kontrakt eSIM?

Ja.

Er PIN-koden aktiv fra starten?

Nej, PIN-kode til eSIM er som standard deaktiveret. Hvis du ønsker at anvende PIN-koden, skal du aktivere PIN-koden under Indstillinger > Mobilnetværk > PIN-kode til SIM > PIN-kode til SIM (til/fra)

Hvordan låser jeg SIM-kort med PIN-kode op?

Hvis du har aktiveret PIN-kode til eSIM, vil iPhone prompte dig for at taste PIN-koden til både Nano SIM og eSIM.

Hvad skal jeg gøre, hvis jeg indleverer min iPhone med eSIM til reparation?

Du skal fjerne "Find my iPhone" som normalt. Derudover skal du fjerne eSIM profilen, inden telefonen indleveres. Der er to måder, du kan slette eSIM: 

"Slet alt indhold og indstillinger" på telefonen under "Indstillinger" > "Generelt" > "Nulstil" > "Slet alt indhold og indstillinger" > "Slet iPhone" > "Slet alt"

Dette anbefaler vi kun, hvis det er en åbenlys fejl som f.eks. smadret skærm mv. ellers brug mulighed 2:

Gå i "Indstillinger" > "Generelt" > "Mobilnetværk" > "Fjern mobilabonnement".

Hvad sker der med mit eSIM, hvis iPhonen bliver ombyttet ved reparation?

Du skal have et nyt eSIM på dit telefonnummer, som skal aktiveres på den nye telefon. Den defekte telefon bliver komplet nulstillet og destrueret.

Kan jeg gemme kontakter på eSIM?

Med et eSIM gemmer du dine kontakter direkte på telefonen, da eSIM er knyttet til telefonens hukommelse. En kontakt fylder ca. 0,04MB alt efter, hvor meget info der er på kontakten. Det er også muligt at tage backup af dine kontakter til iCloud.

Hvad sker der, hvis jeg synkroniserer min iPhone med iTunes inkl. eSIM?

Du skal downloade et nyt eSIM, når du opsætter en ny telefon. Dit eSIM downloades til en specifik iPhone. Det er ikke muligt at overføre dette eSIM til en anden iPhone. Et eSIM kan kun downloades én gang.

Hvis du skifter et Nano SIM fra en hvilken som helst operatør ud med et eSIM, vil du i iPhone blive spurgt, om du vil overføre de kontakter, der lå på dit Nano SIM. Det kræver, at Nano SIM'et er isat mobilen, når du har downloadet eSIM'et og aktiveret det.