5G er fremtiden

Vær med på rejsen

5G-netværket vil tilbyde hurtigere hastigheder, kortere responstider, bedre
kapacitet og helt nye teknologiske muligheder. 

Ring mig op

Kom med på 5G-rejsen helt uden beregning!

Som kunde hos 3Business tilbyder vi vores erhvervskunder at komme med på 5G-rejsen i hele 2021 uden beregning*

*Læs mere


5G-klar

Vi ruller 5G ud i hele landet.

Vi er i luften med 5G udvalgte steder i København og Roskilde. Den forventede downloadhastighed ved udendørs brug er 25-345 Mbit/s.

Vi fortsætter udrulningen af 5G til resten af landet, hvor vi samtidig laver en omfattende opgradering og modernisering af 4G-netværket, der vil fordoble kapaciteten, og desuden udvider netværket med ca. 350 nye mastepositioner.

Vi deltager på auktionen over de kraftfulde 5G-frekvenser (3,5 GHz) og forventer at kunne aktivere dem i netværket de første steder inden sommer 2021, som giver adgang til op omkring 1Gbit/s.

Til sommer er 5G rullet ud i en 1/3 af vores netværk. Til nytår 2021 forventer vi 5G i 74% af vores netværk, og i sommeren 2022 er vi fuldt dækkende med 5G.

Udgangen af 2020 og frem

På den korte bane kan vi sikre kapaciteten i netværket, så du stadig får en god forbindelse, selvom dataforbruget stiger. Vi kan også forbedre dækningen indendørs, hvor mobilsignalerne har svært ved at trænge ind i dag.

Hastigheden bliver til en start ca. 20% højere end 4G, og det betyder, at det går hurtigere, når du up- eller downloader film, tunge filer og apps.

Der står 5G i toppen af din skærm og du viser, at du er en teknologisk frontløber.

Fra 2021 og frem

På den længere bane får vi adgang til flere 5G-frekvensbånd, og kan vi levere endnu højere hastigheder, lavere responstid og større kapacitet.

Dét betyder, at du via en 5G-router kan få en rigtig god internetforbindelse. Den vil faktisk være lige så hurtig som fiber og dermed dække enhver type internetbehov. Men den bliver langt nemmere at få installeret end fiber, for du skal ikke have gravet kabler ned eller besøg af en montør. Den bliver leveret trådløst gennem luften lige ind i din stue.

Fra ca. 2022 og frem

På den lange bane, når diverse industrier begynder at udnytte mulighederne ved 5G’s øjeblikkelige, trådløse højhastighedsforbindelser, så vil 5G for alvor få indflydelse på din hverdag.

Vi spår, at du vil kunne få leveret varer med en drone, blive opereret af en robot, der er fjernstyret af en læge, blive underholdt på helt nye planer, når du går på museum via Augmented Reality og opleve en landskamp fra første række, mens du sidder hjemme i sofaen via Live Virtual Reality.

5G hos 3Business - sådan er planen:

Hen over efteråret 2020 arbejder vi på planen for vores udrulning af 5G i vores netværk og dermed, hvornår vi kan tænde for 5G i diverse byer. Vi opdaterer denne side, når vi kan dele flere detaljer.

Disse milepæle ligger dog fast:

 • Vi går i luften med 5G i Københavns Sydhavn. Derfra fortsætter vi udrulningen af 5G i resten af vores netværk.
 • Energistyrelsen holder auktion over nye 5G-frekvenser, som giver adgang til højere hastigheder og mindre forsinkelser i netværket.
 • Vi kan opsætte det første 5G-udstyr, som understøtter de nye, hurtige frekvenser. Vi lancerer trådløs fiber.
 • Vi færdiggør udrulningen af 5G i vores eksisterende netværk.
 • Vores kernenetværk bliver cloudbaseret, og forsinkelsen i netværket bliver minimal.
 • Vi udvider og finmasker 5G-netværket.
 • Vi kan lave ‘network slicing’, som giver mulighed for at gøre 5G-nettet ekstremt pålideligt i udvalgte zoner, hvor der er ekstra behov for det.
 • 5G er mainstream.

5G kommer til at forandre erhvervslivet

I mange brancher vil 5G-netværket i løbet af de kommende år give et digitalt boost. Det vil understøtte milliarder af opkoblede enheder til Internet of Things og bane vejen for at udvikle produktniveauet, forhøjne effektiviteten og skabe innovative teknologiske løsninger, der kræver respons i realtid. Det vil give Danmark en øget automatisering i både produktions-, transport-, logistik - og serviceerhverv.

5G kommer til at forandre erhvervslivet

I mange brancher vil 5G-netværket i løbet af de kommende år give et digitalt boost. Det vil understøtte milliarder af opkoblede enheder til Internet of Things og bane vejen for at udvikle produktniveauet, forhøjne effektiviteten og skabe innovative teknologiske løsninger, der kræver respons i realtid. Det vil give Danmark en øget automatisering i både produktions-, transport-, logistik - og serviceerhverv.
1. Topmoderne kontormiljø

Vores børn kommer ikke til at gå på arbejde, som vi har gjort det, for det traditionelle kontormiljø og dets ritualer og arbejdsgange er en uddøende race. Med 5G’s ultralave responstider er det snart tid til at vinke farvel til akavede Teams-møder, hvor kameraet hakker, og alle kommer til at tale i munden på hinanden. Inden længe vil virtual reality-teknologi blive en integreret del af hverdagen, som gør det muligt at afholde konferencer og møder i virtuelle rum, hvor alle deltagere kan interagere naturligt med hinanden, uanset hvor de befinder sig i den fysiske verden.

Også administrationen af kontorbygningerne vil få en overhaling med 5G-teknologien. Sensorer overalt i bygningerne vil indsamle data om, hvordan lokalerne bliver brugt, så bygningsadministratorerne kan skræddersy vedligeholdelse og daglige service. Det vil gøre det muligt i realtid at justere bl.a. varmeforbrug, rengøring og forplejning, som vil mindske virksomhedernes energiforbrug og madspild.

2. Effektivisering af international handel

Hvor dampmaskinen, samlebåndet og automatisering muliggjorde de tre første industrielle revolutioner, står vi nu midt i den fjerde af slagsen. Godt hjulpet på vej af 5G.

Med ’industri 4.0’ bliver den fysiske produktion digitaliseret, og med 5G kan det foregå uden føring af kabler til maskinerne på gulvet. Dermed kan man fx omlægge produktionen langt hurtigere end tidligere. 5G vil også muliggøre en virtuel proces for design, test og fejlretning af hele produktionskæder på tværs af regioner - fx med simuleringsværktøjer baseret på virtual reality-teknologi. Når processen fra idé til produkt forkortes og kun det færdigudviklede og gennemtestede slutprodukt bliver sat i produktion, vil det både øge effektiviteten, kvaliteten og bæredygtigheden i produktionsindustrien.

Disse telefoner er klar til 5G!

For at en mobil er klar til 5G hos 3Business, skal den både teknisk og softwaremæssigt passe til vores netværk. Listen opdateres løbende.

iPhone 12 Pro

Ring mig op

 

iPhone 12 Mini

Ring mig op

 

OnePlus 8T 

Ring mig op

 

Galaxy Note20 Ultra

Ring mig op

 

Vil du se flere 5G telefoner...

Se alle telefoner

 

FAQ - Bliv klogere på fremtidens netværk

5G-KLAR ABONNEMENTER

*Gælder fra 17. December 2020 til 31. December 2021 for abonnementer indeholdende:

 • 3LikeHome
 • 3LikeHome Pro
 • 3Business Bredbånd
 • DK Samlet Fri Tale
 • DK Samlet Bredbånd
 • 3Business DK Bredbånd
 • 3Business DK Fri Tale

 

SKAL VI RINGE TIL DIG?

Udfyld felterne nedenfor, så ringer vi til dig i løbet af 1-2 timer inden for normal arbejdstid.


I dagens digitale verden spiller kommunikation en altgørende rolle. Møder, konferencer og kurser bliver afholdt online, og en stigende efterspørgsel af supporterende teknologi og software, såvel som hardware, er eksploderet. Derfor må man forvente, at en del af kommunikationen på tværs af landegrænser i fremtiden vil foregå online.

Vi klæder jer teknisk og digitalt på til at adoptere den nye hverdag og de mange fordele det bringer med sig.

Vi er lige her!
I skal blot indtaste jeres oplysninger i kontaktformularen her, og så kontakter vi jer indenfor 1 time på hverdage mellem 8-16.

Nysgerrig på hvordan vi opbevarer og anvender dine persondata? Så se vores Persondatapolitik

Din version af Internet Explorer er forældet

Vi anbefaler du opdaterer til nyeste version
eller benytter en anden browser

Microsoft har lukket for support af den version af Internet Explorer du benytter. Det betyder, at du ikke længere får sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, og du skal derfor opdatere til nyeste version.

Du kan også vælge at benytte en anden browser i stedet for Internet Explorer, fx. Chrome eller Firefox.

Det betyder også, at du på 3.dk ikke længere vil få den rigtige oplevelse af vores indhold. Siden kan se mærkelig ud og i værste tilfælde kan dele ikke virke for dig - fx. gennemføre køb.

Opdater Internet Explorer

Ok, jeg forstår. Besøg 3.dk alligevel

Dogg