5G er fremtiden!

og giver lynhurtigt internet

Her kan du blive klogere på den femte generation af mobilnetværket.

Ring mig op

FEMTE GENERATION

5G er en forkortelse for ’den femte generation af mobilnetværket’ og er en videreudvikling af teknologien til trådløs mobilkommunikation. Kort sagt vil 5G-netværket tilbyde hurtigere hastigheder, kortere responstider, bedre kapacitet og helt nye teknologiske muligheder.

5G er som en trådløs fiberforbindelse.

Med 5G kommer der smæk på hastigheden på op mod 1.000-2.000 Mbit/s under optimale forhold, når netværket er færdigt. Til sammenligning leverer 4G ca. 10-54 Mbit/s. Så fremover vil det være slut med forsinkelserne og lange svartider, når du arbejder hemmefra, surfer eller  streamer på din mobil eller via 'Hjemmearbejdsplads'.

5G-netværket kan håndtere langt mere udstyr på internetforbindelsen samtidig, så du går ikke på kompromis i hverdagen og til fremtiden vil 5G blive den perfekte partner til Internet of things.

5G er som eN trådløs fiberforbindelse.

Med 5G kommer der smæk på hastigheden på op mod 1.000-2.000 Mbit/s under optimale forhold, når netværket er færdigt. Til sammenligning leverer 4G ca. 10-54 Mbit/s. Så fremover vil det være slut med forsinkelserne og lange svartider, når du arbejder hemmefra, surfer eller  streamer på din mobil eller via 'Hjemmearbejdsplads'.

5G-netværket kan håndtere langt mere udstyr på internetforbindelsen samtidig, så du går ikke på kompromis i hverdagen og til fremtiden vil 5G blive den perfekte partner til Internet of things.

Hør her hvad 5G vil byde på!

5G bliver fedt for rigtig mange virksomheder, når det kan bruges til at få højhastighedsinternet på kontoret eller når de skal opsætte en 'hjemmearbejdsplads'. I dag vælger mange denne løsning hos os via 4G. Det er nemt og billigt at installere og leverer hastigheder på 17-71 Mbit/. Med 5G kan du på sigt få internet med lige så meget hastighed og kapacitet som fiberforbindelser - dvs. omkring 1 Gbit/s. Vi kan dermed dække alle typer internetbehov – trådløst.

Vi har testet, hvad man kan med 5G-internet.

Vi ruller 5G ud i hele landet.

Vi går i luften med 5G udvalgte steder i København i december 2020. Vi kan til en start rulle 5G ud med frekvensbåndene 700 og 1800-MHz, som tilbyder hastigheder på op til 250 Mbit/s.

Til sommer er 5G rullet ud i en 1/3 af vores netværk. Vi kan samtidig begynde at bruge 3,5 GHz-frekvensbåndet, som giver adgang til op omkring 1Gbit/s.

Til nytår 2021 har vi 5G i 75% af vores netværk, og i sommeren 2022 er vi fuldt dækkende med 5G.

Bliv kontaktet

Udgangen af 2020 og frem

På den korte bane kan vi sikre kapaciteten i netværket, så du stadig får en god forbindelse, selvom dataforbruget stiger. Vi kan også forbedre dækningen indendørs, hvor mobilsignalerne har svært ved at trænge ind i dag.

Hastigheden bliver til en start ca. 20% højere end 4G, og det betyder, at det går hurtigere, når du up- eller downloader film, tunge filer og apps.

Der står 5G i toppen af din skærm og du viser, at du er en teknologisk frontløber.

Fra 2021 og frem

På den længere bane får vi adgang til flere 5G-frekvensbånd, og kan vi levere endnu højere hastigheder, lavere responstid og større kapacitet.

Dét betyder, at du via en 5G-router kan få en rigtig god internetforbindelse. Den vil faktisk være lige så hurtig som fiber og dermed dække enhver type internetbehov. Men den bliver langt nemmere at få installeret end fiber, for du skal ikke have gravet kabler ned eller besøg af en montør. Den bliver leveret trådløst gennem luften lige ind i din stue.

Fra ca. 2022 og frem

På den lange bane, når diverse industrier begynder at udnytte mulighederne ved 5G’s øjeblikkelige, trådløse højhastighedsforbindelser, så vil 5G for alvor få indflydelse på din hverdag.

Vi spår, at du vil kunne få leveret varer med en drone, blive opereret af en robot, der er fjernstyret af en læge, blive underholdt på helt nye planer, når du går på museum via Augmented Reality og opleve en landskamp fra første række, mens du sidder hjemme i sofaen via Live Virtual Reality.

5G kommer til at forandre erhvervslivet

I mange brancher vil 5G-netværket i løbet af de kommende år give et digitalt boost. Det vil understøtte milliarder af opkoblede enheder til Internet of Things og bane vejen for at udvikle produktniveauet, forhøjne effektiviteten og skabe innovative teknologiske løsninger, der kræver respons i realtid. Det vil give Danmark en øget automatisering i både produktions-, transport-, logistik - og serviceerhverv.

5G kommer til at forandre erhvervslivet

I mange brancher vil 5G-netværket i løbet af de kommende år give et digitalt boost. Det vil understøtte milliarder af opkoblede enheder til Internet of Things og bane vejen for at udvikle produktniveauet, forhøjne effektiviteten og skabe innovative teknologiske løsninger, der kræver respons i realtid. Det vil give Danmark en øget automatisering i både produktions-, transport-, logistik - og serviceerhverv.

1. Topmoderne kontormiljø

Med high-speed 5G-teknologi er scenen sat for næste generations kontorteknologi lige fra virtuelle møder til automatiseret bygningsadministration. 5G kommer til at gøre det muligt at forbinde et stort antal IoT-enheder sammen for at skabe den fuldt optimerede digitale arbejdsplads. Derudover vil 5G-netværket give højere forbindelseshastigheder og reducerede forsinkelser i datatransmission og dermed vil det medføre betydelige forbedringer i kommunikationen. Derfor vil 5G gøre fremtidens arbejdsplads mere mobil og agil i og med arbejdspladser kan arbejde hvor som helst. Det 5G-smarte kontor vil derfor komme til at maksimere virksomheders fleksibilitet og forbedre produktiviteten på arbejdspladsen og den generelle livskvalitet for medarbejderne.  

2. Effektivisering af international handel

Som centrum for moderne transport spiller havne en vigtig rolle i fremtidig international handel. Traditionelle havne er afhængige af menneskelige ressourcer til at betjene containere, kraner og andre maskiner, som 5G kan være med til at automatisere i en høj grad. Havne over alt i verden kræver derfor kommunikationssystemer til at understøtte deres tjenester med lav responstid, høj båndbredde og pålidelighed for at kunne håndtere kontroldata og videodata fra havneudstyr. 5G kommer derfor til at ændre havneautomatisering i fremtiden og skabe intelligente og bæredygtige løsninger for bedst muligt at effektivisere handlen i ind – og udland.

3. Et optimeret sundhedsvæsen

5G kan i fremtiden komme til at hjælpe med at redde liv, som er grundlaget for et moderne sundhedsvæsen. Videokonsultationer i høj opløsning, smarte robotter og højteknologiske wearables, såsom ure eller andre teknologiske produkter, hjælper alt sammen med at øge effektiviteten af ​​behandlingerne. Vores helbred er helt afgørende for et langt og sundt liv. Ved hjælp af tilsluttede sundhedsteknologiteknologier er det muligt for læger at hjælpe flere patienter med mere målrettet rådgivning og mere rettidige indgreb. Da videokonsultationer, hospitalsrobotter og smarte bærbare enheder bliver mere populære, vil 5G spille en afgørende faktor for at optimere sundssystemet.

4. Førerløs teknologi i fremtidens bil

5G-biltilslutning gør det muligt for køretøjer at oprette forbindelse til hinanden, til infrastrukturen, til netværkstjenester og til andre trafikanter såsom cyklister og fodgængere. Det betyder, at veje kan komme til at blive mere sikre, hurtigere og mere energieffektive. Derfor vil selvkørende køretøjer komme til at blive en del af fremtiden ved hjælp af tilsluttet køretøjsteknologi fra 5G. Automatisering af køreprocesser kan også være mere til at skabe grønnere byer gennem brændstofbesparelse, øget bekvemmelighed for chauffører og mere intelligente byer samt øgede sikkerhed. Ligesom funktioner som parkeringskameraer og kollisionsradarer er blevet almindelige, vil disse nye teknologier med 5G blive en ny normal til nye køretøjer.

Bliv kontaktet

Disse telefoner er klar til 5G!

For at en mobil er klar til 5G hos 3Business, skal den både teknisk og softwaremæssigt passe til vores netværk. Listen opdateres løbende.

iPhone 12 Pro

Ring mig op

 

iPhone 12 Mini

Ring mig op

 

OnePlus 8T 

Ring mig op

 

Galaxy Z Flip

Ring mig op

 

Galaxy Note20 Ultra

Ring mig op

 

Vil du se flere 5G telefoner...

Se alle telefoner

 

5G hos 3Business - sådan er planen:

Hen over efteråret 2020 arbejder vi på planen for vores udrulning af 5G i vores netværk og dermed, hvornår vi kan tænde for 5G i diverse byer. Vi opdaterer denne side, når vi kan dele flere detaljer.

Disse milepæle ligger dog fast:

  • Vi går i luften med 5G i Københavns Sydhavn. Derfra fortsætter vi udrulningen af 5G i resten af vores netværk.
  • Energistyrelsen holder auktion over nye 5G-frekvenser, som giver adgang til højere hastigheder og mindre forsinkelser i netværket.
  • Vi kan opsætte det første 5G-udstyr, som understøtter de nye, hurtige frekvenser. Vi lancerer trådløs fiber.
  • Vi færdiggør udrulningen af 5G i vores eksisterende netværk.
  • Vores kernenetværk bliver cloudbaseret, og forsinkelsen i netværket bliver minimal.
  • Vi udvider og finmasker 5G-netværket.
  • Vi kan lave ‘network slicing’, som giver mulighed for at gøre 5G-nettet ekstremt pålideligt i udvalgte zoner, hvor der er ekstra behov for det.
  • 5G er mainstream.

FAQ - Bliv klogere på fremtidens netværk

Vil du kontaktes med et godt tilbud? 

Udfyld felterne nedenfor, så ringer vi til dig i løbet af 1-2 timer inden for normal arbejdstid.


Hos 3Business arbejder vi hver dag på at finde den bedste løsning og service for dig og din virksomhed.

Derfor kan I få en professionel rådgivning af vores kompetente business team, der står klar til at vejlede og hjælpe jer. Vi tilpasser jeres behov og står klar til at hjælpe alle hverdage.

Vi er lige her!
I skal blot indtaste jeres oplysninger i kontaktformularen her, og så kontakter vi jer indenfor 1 time på hverdage mellem 8-16.

Nysgerrig på hvordan vi opbevarer og anvender dine persondata? Så se vores Persondatapolitik

Din version af Internet Explorer er forældet

Vi anbefaler du opdaterer til nyeste version
eller benytter en anden browser

Microsoft har lukket for support af den version af Internet Explorer du benytter. Det betyder, at du ikke længere får sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, og du skal derfor opdatere til nyeste version.

Du kan også vælge at benytte en anden browser i stedet for Internet Explorer, fx. Chrome eller Firefox.

Det betyder også, at du på 3.dk ikke længere vil få den rigtige oplevelse af vores indhold. Siden kan se mærkelig ud og i værste tilfælde kan dele ikke virke for dig - fx. gennemføre køb.

Opdater Internet Explorer

Ok, jeg forstår. Besøg 3.dk alligevel

Dogg