DÆKNING

Altid fokus på fremtidens teknologier

Som den innovative spiller på markedet har vi selvfølgelig altid fokus på nye teknologier, som bl.a. wi-fi opkald, 4G tale og carrier aggregation.

5G

5G er en vigtig videreudvikling af teknologien til trådløse forbindelser. Den er endnu i sin spæde start og vil blive færdigudviklet i løbet af de kommende år. Med tiden vil 5G byde på lynhurtige hastigheder og minimal forsinkelse og dermed et væld af nye muligheder. Så du kan godt begynde at glæde dig.

WiFi opkald (Voice over WiFi)

Hos os har du muligheden for at bruge dit wi-fi til mobilsamtaler. Det giver dig et forbedret signal indendørs - særligt i nyere bygninger af beton og metal, da dækningen så vil afhænge af dit wi-fi, og ikke hvorvidt mobilsignalet kan trænge igennem vægge og vinduer. Wi-fi opkald er tilgængeligt for alle vores kunder, der har et Fri Tale mobilabonnement.

4G tale

I forlængelse af wi-fi opkald er det også muligt at tale over 4G. Kombinationen af wi-fi opkald og 4G tale giver den optimal oplevelse af indendørs tale.

4G tale er ligesom wi-fi opkald tilgængeligt for alle vores kunder, der har et Fri Tale mobilabonnement.

4G+ (carrier aggregation)

Dette er videreudvikling af 4G-teknologien, hvor du opnår endnu højere hastigheder, end du oplever på 4G.

For at kunne få glæde af 4G+ forudsætter det, at dit udstyr understøtter teknologien. Vi forventer, at mange af de kommende smartphones, tablets og routere vil være i stand til at gøre netop dette.

Hvad kan påvirke din dækning?

Antal brugere

Antallet af brugere, der er online på samme tid og på samme mast, har betydning for den hastighed, du har mulighed for at opnå.

I tætbefolkede områder og ved events som f.eks. festivaler, vil der være større belastning på den enkelte mast, som gør, at din hastighed kan blive påvirket.

Afstand til masten

Din hastighed er højest, hvis du er tæt på en mast. Tilsvarende bliver hastigheden lavere, jo længere væk du kommer.

Befinder du dig i en større by med flere master, vil du derfor oftest opleve bedre dækning, end når du er i mindre tætbefolkede områder, hvor der kan være længere afstand til en mast.

Omgivelserne

Du vil altid opnå bedre dækning udendørs end indendørs. Skove, bakker og bygninger af metal og jern kan reducere din hastighed.

Signalet har lettere ved at trænge igennem ældre bygning end nybyggeri med moderne, energibesparende vinduer og vægge. Årstider påvirker også dækningen, da signalet har svært ved at trænge igennem vand.

Dit udstyr

For at opnå 5G, skal din mobil, tablet eller router understøtte teknologien. Har dit udstyr ikke 5G, vil du få 3G eller 4G dækning i stedet.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker din dækning ud fra dit udstyrs muligheder. Antennen påvirker også dækningen, så du kan opleve varieret hastighed på to forskellige smartphones, som begge understøtter 5G.

Få vejledning af vores business rådgivere, der står klar til at hjælpe jer.

I skal blot indtaste jeres oplysninger i kontaktformularen her, og så kontakter vi jer indenfor 1 time på hverdage mellem 8-16.