Oplev vores lynhurtige netværk  

Mobiler

Fuld dækning, skræddersyet løsning, nemt, hurtigt og budgetsikkert.

Internet

Arbejd effektivt overalt – både på farten og derhjemme. Ingen kabler, ingen tekniker.

5G icon - sort

IoT

Forbind enheder på tværs af landegrænser, uden roaming-styring og teknologiafhængighed.

Kontaktcenter

3Kontakt er én platform til det hele - omstilling og samarbejde, adminportal m.m.

Mobilnettet i dag er stærkere end nogensinde 

Mobilnettet har udviklet sig meget over årene og vi står nu på tærsklen til, at 5G overtager som den dominerende teknologi. 5G betyder slet og ret 5. generation, og referer til, at det er den seneste tekniske udvikling af mobilnettet. 

Teknologien bliver erstattet af en ny generation ca. hvert tiende år, og det er aktørerne i mobilbranchen som sammen beslutter, hvilke specifikationer den næste generation får. 

  • 2G gav brugerne mulighed for telefonopkald og SMS 

  • 3G tilføjede internettet og MMS-muligheder 

  • 4G åbnede for streaming af musik og frem for alt, video 

  • 5G giver mulighed for højere hastighed og mere stabilitet, flere tilsluttede enheder, større mængder data og utroligt hurtige svartider på mobilnettet. 

Med 5G kan virksomheder dyrke nye forretningsmuligheder inden for automatisering, robotter, telemedicin, præcisionsstyring og smart-kørsel. Det er alt sammen aktiviteter, der er afhængig af hurtig svarhastighed, og derfor først realiserbare med 5G.  

Hvad kan påvirke din dækning?

Antal brugere

Antallet af brugere, der er online på samme tid og på samme mast, har betydning for den hastighed, du har mulighed for at opnå.

I tætbefolkede områder og ved events som f.eks. festivaler, vil der være større belastning på den enkelte mast, som gør, at din hastighed kan blive påvirket.

Afstand til masten

Din hastighed er højest, hvis du er tæt på en mast. Tilsvarende bliver hastigheden lavere, jo længere væk du kommer.

Befinder du dig i en større by med flere master, vil du derfor oftest opleve bedre dækning, end når du er i mindre tætbefolkede områder, hvor der kan være længere afstand til en mast.

Omgivelserne

Du vil altid opnå bedre dækning udendørs end indendørs. Skove, bakker og bygninger af metal og jern kan reducere din hastighed.

Signalet har lettere ved at trænge igennem ældre bygning end nybyggeri med moderne, energibesparende vinduer og vægge. Årstider påvirker også dækningen, da signalet har svært ved at trænge igennem vand ved regnvejr.

Dit udstyr

For at opnå 5G, skal din mobil, tablet eller router understøtte teknologien. Har dit udstyr ikke 5G, vil du få 3G eller 4G dækning i stedet.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker din dækning ud fra dit udstyrs muligheder. Antennen påvirker også dækningen, så du kan opleve varieret hastighed på to forskellige smartphones, som begge understøtter 5G.

Derfor er god dækning vigtig for din virksomhed 

Øget pålidelighed: Med en god dækning bliver forbindelsen mere stabil og dermed undgår I afbrudte onlinemøder og udfald under dataoverførsler. En god dækning sikrer altså en mere pålidelig kommunikation på tværs af jeres netværk, mellem de enheder I har tilknyttet og med jeres kunder. 

Styrket performance: Hvis dækningen er dårlig, skal de forbundne enheder, mobiler, tablets og IoT-enheder, kæmpe for at opretholde forbindelsen. Det resulterer i langsom ydeevne og øget risiko for udfald samt tab af data under overførslen. En god dækning betyder derimod en kontinuerlig, hurtig forbindelse og deraf høj performance. 

Bedre energiudnyttelse: Hvis jeres mobiler, tablets og andre tilsluttede enheder har svært ved at opretholde forbindelsen eller ofte søger efter et stærkere signal, øger det aktivitetsniveauet og dermed energiforbruget. Det betyder omvendt, at batteriet holder længere, når dækningen er god. Det giver jer altså bedre energiudnyttelse og længere tid mellem opladninger at sikre god dækning. 

Sådan sikrer vi den bedste dækning overalt

Som den innovative spiller på markedet har vi et naturligt fokus på de nyeste teknologier, men vores kunder har mange forskellige behov. Derfor er det vigtigt for os at understøtte flere forbindelser og teknologier.

5G

5G er den nyeste og mest avancerede teknologi på mobilnettet. Den er nu rullet ud til hele landet, og i første omgang giver det højere hastigheder på netværket samt mulighed for at tilslutte flere enheder. Næste skridt bliver det såkaldte 5G SA, der står for 5G Stand Alone, som vil reducere svartiden markant.

5G icon - sort

4G

Selvom vi har investeret stort i 5G, har vi stadig vores 4G antenner siddende i hele landet, og de hjælper med at sikre, der er god dækning overalt. Hvis man befinder sig et sted, hvor 5G signalet har svært ved at nå, kan mobilen benytte 4G nettet i stedet. Derudover er der udstyr, som ikke er bygget til 5G nettet. Også derfor er det vigtigt, vi holder liv i 4G et stykke tid endnu. 

Sort speedometer icon - Hastighed

3G

3G netværket er i dag en forældet teknologi, som er i færd med at blive udfaset af de forskellige operatører. Vi har stadig et aktivt 3G netværk, da der fortsat er udstyr, navnlig inden for IoT, som benytter 3G.  

Sort mobil icon - signal

WiFi opkald (Voice over WiFi)

Hos os har du desuden mulighed for at bruge dit WiFi til mobilsamtaler. Det kan give dig et forbedret signal indendørs - særligt i nyere bygninger af beton og metal. Dækningen vil da afhænge af dit WiFi, og ikke hvorvidt mobilsignalet kan trænge igennem vægge og vinduer. 

Sort ikon - wifi

    Få vejledning af vores business rådgivere, der står klar til at hjælpe jer.

    I skal blot indtaste jeres oplysninger i kontaktformularen her, og så kontakter vi jer indenfor 1 time på hverdage mellem 8-16.