3Business | Dækning og netværk

Dækning


Altid fokus på fremtidens teknologier

Som den innovative spiller på markedet har vi selvfølgelig altid fokus på nye teknologier, som bl.a. wi-fi opkald, 4G tale og carrier aggregation.

5G-ikon

5G

5G er en vigtig videreudvikling af teknologien til trådløse forbindelser. Den er endnu i sin spæde start og vil blive færdigudviklet i løbet af de kommende år. Med tiden vil 5G byde på lynhurtige hastigheder og minimal forsinkelse og dermed et væld af nye muligheder. Så du kan godt begynde at glæde dig.

Læs mere om 5G

Wi-fi opkald (Voice over WiFi)

Hos os har du muligheden for at bruge dit wi-fi til mobilsamtaler. Det giver dig et forbedret signal indendørs - særligt i nyere bygninger af beton og metal, da dækningen så vil afhænge af dit wi-fi, og ikke hvorvidt mobilsignalet kan trænge igennem vægge og vinduer.

Wi-fi opkald er tilgængeligt for alle vores kunder, der har et Fri Tale mobilabonnement.

Læs mere

signal-ikon

4G tale

I forlængelse af wi-fi opkald er det også muligt at tale over 4G. Kombinationen af wi-fi opkald og 4G tale giver den optimal oplevelse af indendørs tale.

4G tale er ligesom wi-fi opkald tilgængeligt for alle vores kunder, der har et Fri Tale mobilabonnement.

Læs mere4G+ (carrier aggregation)

Dette er videreudvikling af 4G-teknologien, hvor du opnår endnu højere hastigheder, end du oplever på 4G.

For at kunne få glæde af 4G+ forudsætter det, at dit udstyr understøtter teknologien. Vi forventer, at mange af de kommende smartphones, tablets og routere vil være i stand til at gøre netop dette. 

Største dataforbrug i Danmark

3’s kunder har det største dataforbrug i Danmark og det tredjestørste dataforbrug på verdensplan. Det er vi meget stolte af, men det sætter også krav til vores dækning og kapacitet. Derfor arbejder vi konstant på at udvide og forbedre både 3G, 4G og 4G+.

Vores 4G-netværk dækker mere end 98 % af Danmarks befolkning. 

Ofte får du endnu bedre dækning indendørs med 3G-netværket (på 900MHz frekvensbånd), da signalet har lettere ved at trænge igennem bygninger end 4G og 4G+. Derfor opjusterer vi selvfølgelig også på dette område.

Status og forbedring af netværket i 2021

  • Vi fortsætter udrulningen af 5G og forventer at nå 74 % af netværket i løbet af året
  • Vi tager hul på en omfattende opgradering og modernisering af 4G-netværket, der vil fordoble kapaciteten
  • Vi udvider netværket med ca. 350 nye mastepositioner
  • Vi deltager på auktionen over de kraftfulde 5G-frekvenser (3,5 GHz) og forventer at kunne aktivere dem i netværket de første steder inden sommer 2021

Mobilabbonnementer   3Internet Pro   5G-Netværk

Hvad kan påvirke din dækning?

Antal brugere

Antallet af brugere, der er online på samme tid og på samme mast, har betydning for den hastighed, du har mulighed for at opnå.

I tætbefolkede områder og ved events som f.eks. festivaler, vil der være større belastning på den enkelte mast, som gør, at din hastighed kan blive påvirket. 

Afstand til masten

Din hastighed er højest, hvis du er tæt på en mast. Tilsvarende bliver hastigheden lavere, jo længere væk du kommer.

Befinder du dig i en større by med flere master, vil du derfor oftest opleve bedre dækning, end når du er i mindre tætbefolkede områder, hvor der kan være længere afstand til en mast.

Omgivelserne

Du vil altid opnå bedre dækning udendørs end indendørs. Skove, bakker og bygninger af metal og jern kan reducere din hastighed.

Signalet har lettere ved at trænge igennem ældre bygning end nybyggeri med moderne, energibesparende vinduer og vægge. Årstider påvirker også dækningen, da signalet har svært ved at trænge igennem vand.

Dit udstyr

For at opnå 4G, skal din mobil, tablet eller router understøtte teknologien. Har dit udstyr ikke 4G, vil du få 3G-dækning i stedet.

Det er derfor vigtigt, at du tjekker din dækning ud fra dit udstyrs muligheder. Antennen påvirker også dækningen, så du kan opleve varieret hastighed på to forskellige smartphones, som begge understøtter 4G.

Hvad betyder 4G, 3G og 2G?

 

4G

4G er betegnelse for 4. generations mobilnetværk, som anvender teknologien LTE (Long Term Evolution), og er en overbygning af 3G. 

  • 4G (Long Term Evolution) bliver primært anvendt til datatrafik ved høje hastigheder og giver dig mulighed for at se film i HD, uploade store filer mm.

  • 4G+ (LTE Advanced) er en væsentlig forbedring af hastigheden i forhold til 4G, og teknologien giver mulighed for VoLTE

3G

3G er betegnelse for 3. generations mobilnetværk, som anvender teknologien UMTS (Universal Telecommunications System).

  • 3G (UMTS; Universal Telecommunications System) sikrer god og stabil dataforbindelse. Og giver mulighed for, at du kan foretage tale- og videokald samt sende og modtage sms/mms

  • H+ (HSPA+; Evolved High-Speed Packet Access) er en videreudvikling af 3G-teknologien med højere datahastigheder. Står der H+ (Android) eller 3G (iOS) på din mobil, vil dataforbindelsen opleves hurtigere end ved almindeligt 3G

2G

2G er betegnelse for 2. generations mobilnetværk, som anvender teknologien GSM (Global System for Mobile communications). Denne teknologi vil kun være aktuel, hvis du befinder dig et sted uden 3G/4G.

  • 2G (GSM; Global System for Mobile communications) giver mulighed for at foretage kald samt sende og modtage sms/mms

  • E (EDGE; Enhanced Data rate for GSM Evolution) er en videreudvikling af 2G, som også giver mulighed for at surfe på nettet

Abonnement Hvilket abonnement passer dig?  Sammenlign abonnementer

Find den bedste løsning og service?

I skal blot indtaste jeres oplysninger i kontaktformularen her, og så kontakter vi jer indenfor 1 time på hverdage mellem 8-16.

Har I brug for rådgivning omkring den bedste løsning for jer?

Få vejledning af vores business rådgivere, der står klar til at hjælpe jer.

I skal blot indtaste jeres oplysninger i kontaktformularen her, og så kontakter vi jer indenfor 1 time på hverdage mellem 8-16.


Nysgerrig på, hvordan vi opbevarer og anvender dine persondata? Så se vores Persondatapolitik