3 gør hele EU til roamingfri zone

17. maj 2016

Den 23. maj udvider 3 det populære 3LikeHome koncept med 12 nye europæiske lande. Hele EU bliver dermed roamingfri zone for kunder hos 3 med et 3LikeHome abonnement. Med denne udvidelse når 3LikeHome op på 40 lande i alt, hvor kunderne ikke skal betale ekstra roaminggebyrer for at bruge mobilen.

Nu er der godt nyt for dem, der skal på sommerferie i Sunny Beach i Bulgarien eller Den Blå Lagune på Island. Fra den 23. maj inkluderer 3 nemlig Bulgarien, Island og ti andre europæiske lande i 3LikeHome. Dermed kan privat- og erhvervskunder hos 3 med 3LikeHome inkluderet i deres abonnement bruge deres mobil til samme priser som i Danmark i hele EU og fortsat også oversøiske destinationer som USA, Puerto Rico og de Amerikanske Jomfruøer. 3LikeHome runder på den baggrund 40 lande og giver nok engang kunderne mindre at bekymre sig over.

”Essensen i 3LikeHome er, at kunderne kan bruge mobilen, som de plejer, når de er i udlandet. Med denne udvidelse gør vi det endnu en gang simplere for kunderne at orientere sig mod udlandet og tage af sted uden at bekymre sig om roaminggebyrer og ubehagelige overraskelser på telefonregningen, når de kommer hjem. Nu er hele EU med i pakken, og kunderne kan fx trygt køre på bilferie til Middelhavet med mobilen som vejviser,” fortæller Morten Christiansen, der er administrerende direktør for 3. 

3LikeHome er inkluderet i alle Fri Tale- og bredbåndsabonnementer hos 3, og dermed skal kunderne ikke betale ekstra for at ringe hjem til Danmark eller lokalt i et 3LikeHome-land. De kan også SMS’e, MMS’e og bruge data fra den datamængde, der er inkluderet i deres abonnement, som var de i Danmark.

Matcher nye rejseønsker

Fra rejsebranchen forlyder det, at der i år er sket et skred i danskernes rejseønsker, når det gælder charterferie. Star Tour har eksempelvis ændret udbuddet af destinationer pga. uroligheder i Egypten, Tunesien og Tyrkiet og danskernes ønske om stabilitet og tryghed på rejsen. Ifølge Star Tour foretrækker danskerne i sommeren 2016 at tage på charterferie til Kreta, Mallorca, Gran Canaria, Kroatien, Bulgarien, Ibiza og Cypern. Alle destinationer er pr. 23. maj dækket af 3LikeHome.

”Vi ved, at mange af vores kunder simpelthen vælger feriedestination på baggrund af om landet ’i sigte’ er med i 3LikeHome. Derfor er det rigtig rart, at vi nu kan matche ændringerne i kundernes rejseønsker og får de nye foretrukne destinationer med i 3LikeHome. Vi vil med 3LikeHome give kunderne fuld frihed på rejsen og også gerne fuld frihed i valget af destination,” siger Morten Christiansen fra 3.

I december undersøgte 3, hvorvidt selskabets 3LikeHome-koncept vil have betydning for kundernes næste valg af rejsedestination. Her svarede 10 procent af kunderne ’Ja’ og 19 procent af kunderne ’Måske’. I 2014 var det kun 5 procent, der svarede ’Ja’ til samme spørgsmål. 4.400 kunder deltog i undersøgelsen.

 

Om 3LikeHome:

 • 3 droppede som de første roamingafgifterne i 2014, hvor teleselskabet lancerede 3LikeHome i seks lande – nemlig Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Hongkong og Østrig. Siden 2014 er 3LikeHome blevet udvidet seks gange.
 • Udvidelsen af 3LikeHome den 23. maj inkluderer disse 12 nye lande: Bulgarien, Estland, Island, Kroatien, Letland, Litauen, Polen, Rumænien, Slovakiet, Slovenien, Tjekkiet og Ungarn.
 • 3LikeHome gælder pr. 23. maj i disse 40 lande: De Amerikanske Jomfruøer, Belgien, Bulgarien, Cypern, England, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hongkong, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumænien, San Marino, Schweiz, Singapore, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, USA, Wales og Østrig.
 • 3LikeHome er inkluderet i alle Fri Tale- og bredbåndsabonnementer hos 3.

  3LikeHome dækker:
  • Trafik på alle netværk i de pågældende lande, ikke kun 3’s netværk
  • Modtagelse af kald og opkald til danske og lokale numre
  • SMS/MMS til danske numre og til lokale numre
  • Op til 10 GB data i op til 30 dage af gangen. Data forbruges fra den datamængde, der er inkluderet i kundens abonnement
  • Opkald til udenlandske numre uden for det land, man befinder sig i, koster almindelig udlandstakst.

Læs mere om 3LikeHome (for privatkunder)

Læs mere om 3LikeHome (for erhvervskunder)

Læs mere om Star Tours analyse af danskernes rejseønsker


Om 3:
3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 40 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af kinesiske CK-Hutchison (60%) og svenske Investor (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk.

Din version af Internet Explorer er forældet

Vi anbefaler du opdaterer til nyeste version
eller benytter en anden browser

Microsoft har lukket for support af den version af Internet Explorer du benytter. Det betyder, at du ikke længere får sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, og du skal derfor opdatere til nyeste version.

Du kan også vælge at benytte en anden browser i stedet for Internet Explorer, fx. Chrome eller Firefox.

Det betyder også, at du på 3.dk ikke længere vil få den rigtige oplevelse af vores indhold. Siden kan se mærkelig ud og i værste tilfælde kan dele ikke virke for dig - fx. gennemføre køb.

Opdater Internet Explorer

Ok, jeg forstår. Besøg 3.dk alligevel

Dogg