Elektronisk fakturering

Som erhvervskunde hos 3 har I mulighed for at modtage jeres fakturaer elektronisk. Det kræver blot, at jeres virksomhed er registreret i NemHandelsregistret. Hvis I ikke allerede er registreret, kan I registrere jer på nemhandel.dk.

Til at identificere modtageren, kræver det en elektronisk adresse i form af et EAN-nummer. Hvis ikke I allerede har et EAN-nummer, kan det bestilles på ean.dk.

KMD A/S

Hos 3 benytter vi KMD A/S som leverandør af elektroniske fakturaer, herunder formaterne OIOUBL og det gamle format OIOXML.

Profilopsætning
For at kunne modtage den elektroniske faktura korrekt, skal I være opsat i NemHandelsnetværket med de rigtige profiler. For at modtage OIOUBL-formatet, skal I være opsat med profilerne Procurement-BilSim-1.0 og Reference-Utility-1.0.

Procurement-BilSim-1.0 sørger for fakturaens forside og Reference-Utility-1.0 sørger for forbrugsspecifikationen der hører til den enkelte faktura.

Ønsker I at modtage jeres fakturaer i det gamle format OIOXML, skal I være opsat med profilen OIOXML Elektronisk Regning

EAN-nummer
Hvis ikke i er opsagt med korrekt EAN-nummer, har vi ikke mulighed for at sende den elektroniske faktura. Såfremt vi ikke har det rigtige EAN-nummer, bedes I kontakte os, så vi kan rette det og sende jeres faktura. 

En alternativ løsning
Hos 3 har vi også online-fakturering, hvor I via selvbetjeningen, som administrator, kan se jeres faktura som PDF-fil og tilgår jeres faktura-specifikationer elektronisk via Excel/CSV-fil. Det kræver, at du tilmelder dig dette ved at ringe ind tilk vores kundeservice. På den kan måde kan I hurtigt finde de informationer I har brug for og sortere data ud fra kritirierer, som I selv vælger. Excel/CSV-filen dannes omkring d. 21 hver måned.

Som standard sendes der ingen notifikationer, når jeres Excel/CSV-fil ligger klar på selvbejteningen. I kan dog tilmelde jeres enkelte kundenumre til faktura på email og I vil herefter blive orienteret via email, når filen ligger klar på selvbetjeningen. 

Fortsat brug for hjælp?
Hvis I har spørgsmål til elektronisk fakturering eller ønsker at tilmelde jer, er i velkommen til at kontakte os på 70 313 000. I bedes også kontakte os, efter I evt. har rettet fejl i feres elektroniske fakturering. 

Stadig brug for hjælp?
Så er du velkommen til at ringe eller skrive til os - så sørger vi hurtigt at give dig svar på dine spørgsmål

Skriv til kundeservice

Se andre kontaktmuligheder

Din version af Internet Explorer er forældet

Vi anbefaler du opdaterer til nyeste version
eller benytter en anden browser

Microsoft har lukket for support af den version af Internet Explorer du benytter. Det betyder, at du ikke længere får sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, og du skal derfor opdatere til nyeste version.

Du kan også vælge at benytte en anden browser i stedet for Internet Explorer, fx. Chrome eller Firefox.

Det betyder også, at du på 3.dk ikke længere vil få den rigtige oplevelse af vores indhold. Siden kan se mærkelig ud og i værste tilfælde kan dele ikke virke for dig - fx. gennemføre køb.

Opdater Internet Explorer

Ok, jeg forstår. Besøg 3.dk alligevel

Dogg