Elektronisk fakturering

Elektronisk fakturering

Som erhvervskunde hos 3 har I mulighed for at modtage jeres fakturaer elektronisk. Det kræver blot, at jeres virksomhed er registreret i NemHandelsregistret. Hvis I ikke allerede er registreret, kan I registrere jer på nemhandel.dk.

Til at identificere modtageren, kræver det en elektronisk adresse i form af et EAN-nummer. Hvis ikke I allerede har et EAN-nummer, kan det bestilles på ean.dk.

KMD A/S

Hos 3 benytter vi KMD A/S som leverandør af elektroniske fakturaer.

Profilopsætning
For at kunne modtage den elektroniske faktura korrekt, skal I være opsat i NemHandelsnetværket med de rigtige profiler. For at modtage OIOUBL-formatet, skal I være opsat med profilerne Procurement-BilSim-1.0 og Reference-Utility-1.0.

Procurement-BilSim-1.0 sørger for fakturaens forside og Reference-Utility-1.0 sørger for forbrugsspecifikationen der hører til den enkelte faktura.

Det er ikke længere muligt at modtage fakturaen i formatet OIOXML, idet dette format er udfaset pr. 15. november 2022.

EAN-nummer
Hvis ikke i er opsagt med korrekt EAN-nummer, har vi ikke mulighed for at sende den elektroniske faktura. Såfremt vi ikke har det rigtige EAN-nummer, bedes I kontakte os, så vi kan rette det og sende jeres faktura. 

En alternativ løsning
Hos 3 har vi også online-fakturering, hvor I via selvbetjeningen, som administrator, kan se jeres faktura som PDF-fil og tilgår jeres faktura-specifikationer elektronisk via Excel/CSV-fil. Det kræver, at du tilmelder dig dette ved at ringe ind tilk vores kundeservice. På den kan måde kan I hurtigt finde de informationer I har brug for og sortere data ud fra kritirierer, som I selv vælger. Excel/CSV-filen dannes omkring d. 21 hver måned.

Som standard sendes der ingen notifikationer, når jeres Excel/CSV-fil ligger klar på selvbejteningen. I kan dog tilmelde jeres enkelte kundenumre til faktura på email og I vil herefter blive orienteret via email, når filen ligger klar på selvbetjeningen. 

Fortsat brug for hjælp?
Hvis I har spørgsmål til elektronisk fakturering eller ønsker at tilmelde jer, er i velkommen til at kontakte os på 70 313 000. I bedes også kontakte os, efter I evt. har rettet fejl i feres elektroniske fakturering. 

Stadig brug for hjælp?
Så er du velkommen til at ringe eller skrive til os - så sørger vi hurtigt at give dig svar på dine spørgsmål

Skriv til kundeservice

Se andre kontaktmuligheder