FOMO: Så meget er danskerne online på ferien

01. november 2016

 

Mindst én gang i timen. Så meget har hver tiende dansker behov for at være online via mobilen, når de er i udlandet. Det viser en ny undersøgelse af danskernes brug af mobildata, som teleselskabet 3 står bag.

Danskerne griber til mobilen, uanset om vi er hjemme eller på rejse i udlandet. Faktisk er behovet for at være online via mobilen på ferien så stort, at hver tiende har behov for at være online mindst én gang i timen, mens knap halvdelen har behov for at være online mindst et par gange om dagen. Det viser en ny undersøgelse fra Analyse Danmark, som er udført på vegne af teleselskabet 3.

En del af forklaringen på, hvorfor vi har så stort behov for at være online er, at vi er bange for at gå glip af noget – også kendt som fænomenet FOMO, Fear Of Missing Out. Undersøgelsen viser nemlig, at hver femte adspurgte dansker i nogen eller høj grad er decideret bange for at gå glip af nyheder og opdateringer hjemmefra, hvis de er offline i udlandet.

”Når vi tager på ferie vil vi gerne slappe af og have det godt, og i dag er "det at have det godt" ofte forbundet med at koble af ved hjælp af de sociale medier. I den sammenhæng kan vores telefoner og online færden give os en tryg og velkendt hule, som giver velbehag og ikke mindst et 100 pro-cent personaliseret indhold,” siger ekspert i forbrugeradfærd, Manou Messmann.

Vi bruger mobilen på samme måde i USA, som derhjemme
Prisen på mobildata er den primære årsag til, at nogle danskere ikke er online via mobilen i udlan-det, svarer over halvdelen af de adspurgte. Siden 3LikeHome blev introduceret i USA, har 3 da også oplevet en ekstrem stigning i dataforbruget blandt selskabets kunder. I juli i år var dataforbruget mere end 700 gange højere end samme måned i 2015 .

”Da vi udvidede vores tilbud om at bruge mobilen på samme vilkår som i Danmark til også at om-fatte USA, havde vi på fornemmelsen, at det ville falde i god jord hos vores kunder. Alligevel blev vi noget overvældede, da vi så, hvor meget mobildata der bruges i eksempelvis New York, Los Ange-les og Miami. Det vidner om, at vores kunder har taget 3LikeHome til sig og nu godt ’tør’ roame og dermed bruger telefonen på samme måde, som hvis de var hjemme” siger 3´s privatkundedirektør David Elsass og fortsætter:

”Kort efter introduktionen af 3LikeHome i USA kunne vi konstatere et fald i afsendelse af sms´er, som ellers tidligere har været betragtet, som den hurtige og økonomisk overskuelige måde at kommunikere på fra udlandet. Sms’en er i stedet erstattet af Facebook-beskeder, Instagram-billeder eller Snapchats”

Relevant information

3 har samlet en række gode råd til, hvordan man bliver ’mobilklar’, når man skal ud og rejse.
Læs mere her