Danskerne bliver væk fra hinanden på festival

29. juni 2016 

En ny undersøgelse, som Wilke har lavet for teleselskabet 3, viser, at 51% af danskerne har oplevet at blive væk fra deres venner på en festival. Hele 70% angiver, at det skyldes, at de ikke kan finde deres venner i menneskemængden blandt publikum. 

Sommer, kærlighed til musikken, vennernes selskab og højt humør – danskerne elsker festivaler! Men festivaler byder også på menneskemængder, der kan føles som en labyrint at komme igennem og som kan resultere i, at man bliver væk fra hinanden. Det er i hvert fald noget, danskerne kender alt for godt til.

Ifølge en ny undersøgelse, som Wilke har lavet for 3, har 51% af danskerne nemlig oplevet at blive væk fra vennerne på en festival, og 70% af dem mener, at de er blevet væk, fordi de ikke kan finde deres venner i menneskemængden blandt publikum. 

Hav altid vennerne ved hånden 

Undersøgelsen giver ikke svar på, hvad man skal gøre for at finde sine venner. Men i 2015 lancerede 3 app’en Crowdsearch, der hjælper festivalgængerne på Roskilde Festival med at finde hinanden. Med Crowdsearch kan man fx se, hvilken koncert ens venner er til på Roskilde Festival.

”Roskilde Festival er en begivenhed, hvor ”jeg går lige hen og køber en burger” hurtigt bliver til ”hvor er folk?” Som tallene fra Wilke viser, kan den store menneskemængde være en stor udfordring under festivalerne, og med Crowdsearch-app’en ønsker vi at løse dette problem”, siger Head of Consumer Marketing i 3, Frederik Grønlund Scholten. 

Crowdsearch bruger telefonens GPS til løbende at opdatere brugerens placering på kortet – også selvom brugeren ikke har app’en åben på skærmen. Dette betyder, at app’en hele tiden har en præcis visning af lokationen klar. Det betyder dog også, at app’en bruger en vis mængde strøm. Vil man gerne spare lidt på batteriet, så anbefaler 3, at man slår visning af sin lokation fra, når man ikke bruger tjenesten. Dermed vil man få status i vennernes feed som værende ’Off the grid’ og den seneste registrerede lokation vil fremgå hos dem.

Selvom man er off the grid, kan man modtage en ’Location request’ fra vennerne, som popper op på skærmen som en IOS-alert. Her kan man vælge at godkende, at de får info om, hvor man befinder sig. På den måde kan man bruge app’en lejlighedsvist, når der opstår akut behov for at finde vennerne. Vælger man at have app’en kørende hele tiden, så har man til gengæld mulighed for løbende at følge med i, hvor venner og bekendte befinder sig og måske blive inspireret af deres koncertvalg. I den forbindelse anbefaler 3, at man altid har sit opladerkabel med i lommen og benytter 3’s tilbud om gratis opladning på festivalen i en række stande og loungeområder. Alle 26 opladningssteder er som noget nyt i år markeret på kortet i Crowdsearch, så man kan finde nærmeste opladningsstand i tide.

Crowdsearch blev downloadet mere end 33.000 gange før og under Roskilde Festival i 2015. Fredagen inden festivalen lå app’en på førstepladsen på listen over mest downloadede social media apps i App Store i Danmark.


Undersøgelsen
- Undersøgelsen er gennemført af analysebureauet Wilke i maj 2016.
- Undersøgelsen er repræsentativt fordelt blandt danskere over 18 år.
- Der er gennemført i alt 1000 interviews.

Uddrag fra undersøgelsen
- Er du nogensinde blevet væk fra dine venner på festival?
o Ja: 51%
o Nej: 40%
o Det kan jeg ikke huske: 9%

- Hvorfor blev du væk fra dine venner på festivalen? (512 adspurgte)
o Jeg kunne ikke finde mine venner i menneskemængden blandt publikum: 70%
o Jeg fór vild på festivalpladsen: 13%
o Vennerne svarede ikke på mine opkald/beskeder: 11%
o Andet: 6%


FAKTA om Crowdsearch

• Crowdsearch kan downloades fra Apple’s App Store
• Den er gratis og kan bruges af alle med en Facebook-profil uanset, hvilket teleselskab man har
• App’en virker på hele Roskilde Festival og kan ved hjælp af Facebook og telefonens indbyggede GPS præcist lokalisere brugerens Facebook-venner
• App’en kræver iOS 7.0 eller senere versioner. Den kan bruges på iPhone, iPad og iPod Touch. Den er optimeret til iPhone 5, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6s og iPhone 6s Plus.

Sådan fungerer Crowdsearch

1. Download Crowdsearch til mobilen
2. Skab forbindelse til Facebook for at få en oversigt over dine venner i app’en
3. Vælg de venner, du vil forbindes med, og inviter dem til at bruge app’en
4. Når dine venner har downloadet app’en, kan I blive forbundet og se hinanden på kortet
5. ’Off the grid’-funktionen sikrer, at du kun er søgbar på kortet, når du har lyst samt at du kan skære ned på app’ens strømforbrug
6. Brug app’en til at lave cool og præcise opdateringer på Facebook

 

For yderligere information til medierne:

Kontakt Rikke Juul, Head of PR & Communications, 3 Danmark, e-mail: rikke.juul@3.dk, mobil: 31 200 400.

Du kan altid kontakte den vagthavende kommunikationskonsulent i 3’s kommunikationsafdeling på mobil 31 200 202.

Om 3:

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 28 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af kinesiske CK-Hutchison (60%) og svenske Investor (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk