Danske turister roamer løs på sommerferien

8.august 2016 

Hos teleselskabet 3 har kunderne denne sommer sat en massiv rekord i mobilt dataforbrug på rejsen. Fri roaming får markant flere til at bruge deres smartphone på ferien, og alene i juli måned har danske turister i udlandet sparet ca 1,5 mia. kroner med 3LikeHome-konceptet. Hos Star Tour genkender man tendensen og melder om rekordforbrug af ’Min Ferie’-appen.

Før i tiden måtte man som regel jagte caféer og hoteller med wi-fi, når man som dansker var på ferie i udlandet. I dag ser virkeligheden anderledes ud efter koncepter som 3LikeHome er kommet til verden. 3LikeHome inkluderer fri roaming i 40 lande og gør det muligt at bruge sit abonnement ved at ringe, sms’e og bruge data på samme vilkår som i Danmark. Selskabets kunder har flittigt gjort brug af konceptet og har alene i juli måned sparet hele 1,484 mia. kroner i roamingafgifter.

”Den danske befolkning har virkelig taget roamingfri mobiltelefoni til sig. Vi har først og fremmest lanceret 3LikeHome for at gøre det trygt for vores kunder at bruge mobilen i udlandet, og fordi det har så meget værdi for kunderne at kunne finde vej til den næste turistattraktion på mobilens GPS eller at kunne lytte til musik under en løbetur ved stranden,” siger David Elsass, direktør for privatmarkedet hos 3 Danmark.

Tal fra 3 slår fast, at de danske turister er storforbrugere af data i udlandet. Sammenlignet med juli sidste år, er det samlede dataforbrug i 3LikeHome-landene steget med hele 90 %.

Digital guide-service hitter
Star Tours pressechef, Nikolai Johnsen, nikker genkendende til behovet for data på ferien. 

”Tidligere har prisen på mobildata i udlandet været en stopklods for danskerne. Men nu hvor mange af vores gæster har fået fri data, ser vi rekordmange af vores feriegæster bruge deres mobil til at finde inspiration og svar på spørgsmål,” siger han.

Samlet set har Star Tour oplevet en stigning i mængden af trafik på deres mobile rejse-app ’Min Ferie’ på 250 % i forhold til for 2 år siden. Nikolai Johnsen fortæller desuden, at Star Tour oplever de største stigninger i brug af data på destinationerne Spanien, Grækenland, Italien, Kroatien og Bulgarien, der alle er 3LikeHome-lande.

Kæmpe besparelser
Alene i juli måned har danske turister og forretningsrejsende i udlandet sparet 1,484 mia. kroner med 3LikeHome-konceptet.

”Vores beregninger viser, hvor dyrt mobilforbrug reelt er på udenlandsrejser,” siger David Elsass og tilføjer, at der nok ikke er tale om en besparelse i traditionel forstand på 1,484 mia. kroner, da dataforbruget aldrig ville have været så højt, hvis kunderne skulle betale roamingtaksterne selv.

3’s beregninger viser desuden, at 86 % af besparelsen er sket i USA, hvor én megabyte koster 75 kroner, hvis man ikke har 3LikeHome. I gennemsnit bruger den enkelte dansker mest data i Bulgarien, Kroatien, Ungarn, Spanien og Grækenland. Det samlede forbrug er dog højere i Italien, Spanien og Tyskland end i de øvrige 37 lande, hvor det er muligt at ringe, sms’e og bruge data på samme vilkår som i Danmark.

 

Om 3LikeHome:

  • 3 droppede som de første roamingafgifterne i 2014, hvor teleselskabet lancerede 3LikeHome i seks lande – nemlig Sverige, Italien, Storbritannien, Irland, Hongkong og Østrig. Siden 2014 er 3LikeHome blevet udvidet syv gange.
  • 3LikeHome dækker i dag 40 lande: De Amerikanske Jomfruøer, Belgien, Bulgarien, Cypern, England, Estland, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hongkong, Irland, Island, Italien, Kroatien, Letland, Liechtenstein, Litauen, Luxembourg, Malta, Nordirland, Norge, Polen, Portugal, Puerto Rico, Rumænien, San Marino, Schweiz, Singapore, Skotland, Slovakiet, Slovenien, Spanien, Sverige, Tjekkiet, Tyskland, Ungarn, USA, Wales og Østrig.
  • 3LikeHome er inkluderet i alle Fri Tale- og bredbåndsabonnementer hos 3.

3LikeHome dækker:

  • Trafik på alle netværk i de pågældende lande, ikke kun 3’s netværk
  • Modtagelse af kald og opkald til danske og lokale numre 
  • SMS/MMS til danske numre og til lokale numre 
  • Op til 10 GB data i op til 30 dage af gangen. Data forbruges fra den datamængde, der er inkluderet i kundens abonnement
  • Opkald til udenlandske numre uden for det land, man befinder sig i, koster almindelig udlandstakst.

 

For yderligere information til medierne:

Kontakt Rikke Juul, Head of PR & Communications, 3 Danmark, e-mail: rikke.juul@3.dk, mobil: 31 200 400.

Du kan altid kontakte den vagthavende kommunikationskonsulent i 3’s kommunikationsafdeling på mobil 31 200 202.

Om 3:

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 40 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af kinesiske CK-Hutchison (60%) og svenske Investor (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk