3 giver taletid til marginaliserede unge gennem mobilt lydstudie

21. april 2016 

Et nyt samarbejde mellem NGO’en Turning Tables, teleselskabet 3 og en række etablerede kunstnere fra den danske musikbranche sender nu et mobilt lydstudie på en tre måneder lang danmarksturné. Målet er at få landets marginaliserede unge i tale og påvirke dem i en positiv retning.

Hvordan inspirerer man marginaliserede unge, som har mistet troen på fremtiden og lever på kanten af samfundet? For NGO’en Turning Tables er svaret at stille musik- og filmproduktionsfaciliteter til rådighed for de unge og lade dem udtrykke deres håb og frustrationer gennem musik og film. Turning Tables har med stor succes på denne måde arbejdet med unge flygtninge og hjemløse i bl.a. Libanon, Jordan og Syrien. Med støtte fra teleselskabet 3 kommer Turning Tables nu til Danmark.

”Turning Tables har udviklet et spændende koncept og opnået nogle flotte resultater ude i verden. Som teleselskab holder vi dagligt mikrofonen for mere end 1,1 millioner danskere. Gennem vores teknologi får de mulighed for at udtrykke sig og tage del i debatten. Den mulighed vil vi gerne medvirke til, at unge i en svær situation også gør brug af. Ved at stille teknologien og nogle dygtige instruktører til rådighed kan vi hjælpe og inspirere nogle af de unge, der befinder sig på kanten af Danmark. Derfor var det oplagt for os at bringe Turning Tables hertil,” siger Morten Christiansen, administrerende direktør for 3, og fortsætter: 

”Det ligger desuden i vores DNA hos 3 at udfordre status quo og turde sætte ord på vores drømme og tænke stort. Med støtten til Turning Tables håber vi, at vi kan give dette værdisæt videre til de unge. Vi håber, at de unge vil gribe mikrofonen og bruge projektet som et afsæt til at søge en bedre fremtid.”

Etablerede kunstnere bakker op

Det danske projekt tager form i et mobilt lydstudie indrettet i en container – det såkaldte Turning Tables Container Lab - som henover de næste tre måneder vil besøge unge i socialt belastede boligområder i Albertslund, unge hjemløse i Århus-området samt uledsagede unge flygtninge på et asylcenter på Ærø.

Turnéen starter 25. april i Albertslund, og hvert stop på turnéen varer 14 dage, hvor lokale unge kan prøve kræfter med at skrive musiktekster, producere og indspille musik med hjælp fra blandt andre Al Agami og Phase5, som er med som instruktører på hele turen. Undervejs vil også kendte navne som Raske Penge og Eaggerstunn lægge vejen forbi. 

”Opbakningen til projektet viser, at der er en udpræget tro på, at det virkelig nytter at skabe dialog med marginaliserede unge og give dem chancen for at komme til orde gennem deres kreativitet. Samtidig er det et nyskabende projekt på dansk grund, hvilket giver en ekstra dimension og interesse. Nu glæder vi os til at rejse med rundt og møde de unge og se, hvad det kan føre til. Hvis bare en håndfuld af dem kommer ud af projektet med styrket selvtillid, ser jeg det som en kæmpe succes,” siger Morten Christiansen fra 3.

Det politiske Danmark får også besøg af containeren, når den sejles til årets Folkemøde på Bornholm. Sidste stop bliver på årets Roskilde Festival. Her vil resultaterne af de unges kreative bestræbelser blive præsenteret, og flere af de medvirkende kunstnere vil optræde.

Projektets danske forankring er blevet realiseret i samarbejde med 3. Container Lab’et er designet og udviklet af Center for Maritim Arkitektur og Turning Tables’ arkitekt Mija Byung, og det er bygget i samarbejde med bl.a. materialepartneren Saint-Gobain og Arkitekturministeriet. Kommunikationsbureauet PrimeTime er hyret til at udbrede kendskabet til projektet.

Turning Tables samarbejdspartnere på internationale projekter tæller f.eks. Røde Kors, Folkekirkens Nødhjælp, Kvinfo, Unicef og Oxfam. Turning Tables er desuden FN’s Udviklingsprogram, UNDP’s officielle partner i forhold at formidle FN’s nye globale udviklingsmål.

 

Turning Tables Container Lab besøger disse byer:

 

  • Indvielse d. 20. april kl. 15.00. Arkitekturministeriet. Otto Busses Vej 5A, København SV.
  • Albertslund, 25. april – 6. maj. Albertslund Ungecenter, Liljens Kvarter 2, 2620 Albertslund.

Målgruppen er utilpassede unge

  • Århus, 9. maj – 20. maj. Værestedet Godsbanen, Skovgaardsgade 3, 8000 Aarhus.

Målgruppen er unge hjemløse.

  • Ærø. 22. maj – 3. juni. Marstal Søfartsmuseum, Prinsensgade 1, 5960 Marstal.

Målgruppen er uledsagede flygtningebørn.

  • Folkemødet på Bornholm ,16. juni – 19. juni
  • Roskilde Festival, 25. juni – 28. juni

 

Læs mere på http://turningtables.org/containerlab/

 

Yderligere information:

For yderligere spørgsmål vedrørende Turning Tables og interviewmuligheder med kunsterne, kontakt venligst: Åsmund Kverneland, projektleder i Turning Tables på e-mail: aas@turningtables.org eller mobil: 2620 3590.

For information om 3 og kontakt til Morten Christiansen, kontakt venligst Rikke Juul Hansen, PR- og kommunikationschef, 3 Danmark, e-mail: rikke.juul@3.dk, mobil: 31 200 400

For generel pressekontakt: Line Blomqvist, seniorrådgiver, PrimeTime, på e-mail: lbl@primetime.dk eller mobil: 2077 5653.

 

Om 3

3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 28 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af kinesiske CK-Hutchison (60%) og svenske Investor (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk.