3 går foran EU-regulering af roamingpriser

29. april 2016 

Når EU sænker loftet på roamingtaksterne i Europa den 30. april, så vil det ikke få betydning for størstedelen af kunderne hos teleselskabet 3. De betaler nemlig i forvejen ikke ekstra for at bruge deres mobil i 28 lande med selskabets 3LikeHome-koncept. For øvrige kunder sænker selskabet roamingpriserne inden for EU med op til 75 procent og ensretter prissætningen.

80 procent af 3’s 1,17 mio. kunder har nu et 3LikeHome-abonnement. Dermed kan de bruge mobilen i 28 lande – både i og uden for EU - uden det koster ekstra. Så selvom EU-kommissionen den 30. april sænker niveauet for, hvad teleselskaberne må tage for roaming i EU, så er 3LikeHome-kunderne ifølge 3 fortsat meget bedre stillet, når det gælder brug af mobilen i udlandet. 

”Vi er stolte af at kunne konstatere, at 3LikeHome fortsat er et enestående tilbud i markedet. EU sætter godt nok roamingtaksterne ned, men der er stadig risiko for at vende hjem til en ubehagelig ekstra regning. Fordelen ved 3LikeHome er, at man ikke skal bekymre sig om ekstra roaminggebyrer. Kunderne bruger mobilen på præcis samme vilkår, som når de er derhjemme – hvilket fx betyder, at de kan ringe så meget, som de har lyst til lokale og danske numre, uden det koster ekstra. Og dertil kommer, at 3LikeHome også gælder uden for EU – bl.a. i USA,” siger Morten Christiansen, CEO for 3 Danmark.

3LikeHome vil vokse

3 droppede som de første roamingafgifterne i 2014 og har siden da været på forkant og flere gange udvidet 3LikeHome-konceptet. I dag er 3LikeHome inkluderet i alle Fri Tale- og bredbåndsabonnementer hos 3 og giver rejselystne kunder fuld tryghed på rejsen til 28 lande, hvor de kan bruge mobilen på samme vilkår som i Danmark. Syv af landene ligger uden for EU – bl.a. USA og Hongkong. Her skal kunderne altså ikke betale ekstra for at ringe hjem til Danmark eller lokalt i landet. De kan også SMS’e, MMS’e og bruge data fra den datamængde, der er inkluderet i deres abonnement, som var de i Danmark. 

”3LikeHome giver en uvurderlig frihed på rejsen, og vi stopper ikke her med 3LikeHome. Vi vil fortsætte med at udvide konceptet med nye lande og lækre fordele og løfter i øvrigt snart sløret for næste udvidelse,” siger Morten Christiansen fra 3.

Simpel prissætning

For de 3-kunder, der ikke har 3LikeHome, sænker 3 roamingpriserne inden for EU med op til 75 procent og satser på en enkel og gennemskuelig prissætning. Fra den 30. april skal kunder med et ”pakke-abonnement” (ikke 3LikeHome) hos 3 altså kun betale et roamingtillæg på 0,45 kr./min., når de ringer fra ét EU-land til et andet – uanset om de har opbrugt de inkluderede minutter i deres abonnement eller ej. Dette sker på trods af, at der i de nye EU-regler er lagt op til, at teleselskaberne også kan opkræve den minutpris, som de tager i hjemlandet, ved forbrug uden for pakken.

Kunder hos 3, der ikke har 3LikeHome i deres abonnement, kan fra den 30. april desuden modtage opkald i EU-lande til 0,10 kr./min., sende sms’er i EU-lande til 0,18 kr. pr. sms og bruge data i EU til 0,45 kr. pr. MB. Priserne sænkes dermed med op til 75 procent. Priserne gælder også for kunder med 3LikeHome, der opholder sig i et EU-land, som ikke er inkluderet i 3LikeHome, samt de få kunder, der stadig har et minuttakseret abonnement.

Nye mobilpriser i EU fra 30. april 2013  

Fra den 30. april gælder følgende priser i EU for kunder hos 3, der ikke har 3LikeHome i deres abonnement, samt for kunder med 3LikeHome, der opholder sig i de EU-lande, som ikke er inkluderet i 3LikeHome:

-         0,45 kr./min. for udgående opkald

-         0,10 kr./min for indgående opkald

-         0,18 kr. pr. sms

-         0,45 kr. pr. MB. 

 

Læs mere om de nye regler her.

Læse mere om de roamingpriser hos 3 her.
 

Om 3LikeHome:
• Med 3LikeHome kan 3’s privat- og erhvervskunder bruge deres smartphone i USA, Singapore, Puerto Rico, Amerikanske Jomfruøer, Belgien, Cypern, England, Finland, Frankrig, Grækenland, Holland, Hongkong, Irland, Italien, Liechtenstein, Luxembourg, Malta, Nordirland, Norge, Portugal, San Marino, Schweiz, Skotland, Spanien, Sverige, Tyskland, Wales, Østrig.

• 3LikeHome er inkluderet i de fleste af 3’s privat- og erhvervsabonnementer, så man slipper for at bekymre sig om høje roamingafgifter på data og opkald til danske og lokale numre, uanset om man er på forretningsrejse eller ferie.

3LikeHome dækker:
• Trafik på alle netværk i de pågældende lande, ikke kun 3’s netværk
• Modtagelse af kald og opkald til danske numre og nu også opkald til lokale numre, når man er i et 3LikeHome-land
• SMS/MMS til danske numre og til lokale numre, når man er i et 3LikeHome-land
• Op til 10 GB data i op til 30 dage af gangen. Data forbruges fra den datamængde, der er inkluderet i kundens abonnement
• Opkald til udenlandske numre, uden for det land man befinder sig i, koster almindelig udlandstakst.

Læs mere om 3LikeHome (for privatkunder)
www.3.dk/3LikeHome

Læs mere om 3LikeHome (for erhvervskunder)
www.3.dk/3LikeHomeBusiness


Om 3:
3 tilbyder mobiltelefoni og dataforbindelser via 3G, 4G og 4G+ mobilnetværk. 3’s kunder er flittige brugere af data på mobilen og har i en årrække haft det største dataforbrug i Danmark. Med et tilbud om fri roaming i 28 lande via konceptet 3LikeHome ønsker 3 at være det foretrukne teleselskab for rejselystne danskere. 3 i Danmark er en del af 3 Group, som er repræsenteret i Italien, Østrig, England, Irland, HongKong, Indonesien og Sverige. 3 ejes af kinesiske CK-Hutchison (60%) og svenske Investor (40%). Læs mere om 3 Group på www.three.com og om 3 på www.3.dk.