3’s kunder i Danmark har det tredjehøjeste dataforbrug i verden

8. juli 2015

3 Danmark ligger på tredjepladsen på verdensranglisten over mobilt dataforbrug. Det viser en opgørelse af udviklingen i dataforbrug blandt 42 teleselskaber fra analysebureauet Tefficient. 

Da Erhvervsstyrelsen i maj offentliggjorde den danske telestatistik for 2. halvår 2014, lå kunderne fra 3 klart i front med højeste mobile dataforbrug pr. abonnent – mere end dobbelt så meget, som den gennemsnitlige danskers forbrug. Disse tal har nu bragt 3 ind på en tredjeplads på analysebureauet Tefficients opgørelse over de 42 teleselskaber i verden, hvis kunder havde det højeste mobile dataforbrug i 2014.

Hos 3 vækker placeringen stor begejstring:
”Vi er stolte over, at vores kunder tager en flot tredjeplads. Vi ser det som et tydeligt tegn på, at vi har et rigtig godt netværk, som kunderne ynder at bruge løs af. Der er tæt trafik på vores ’motorvej’, men kunderne har en god oplevelse, og når de kan mærke, at der er godt hul igennem, så stiger forbruget yderligere, og de sætter nye rekorder. Dette så vi senest på Roskilde Festival i sidste uge, hvor dataforbruget steg med 45% i forhold til sidste år,” siger CEO Morten Christiansen fra 3.

I 2014 brugte en kunde hos 3 i gennemsnit 3.617 MB mobildata pr. måned. Det var mere end dobbelt så meget, som den gennemsnitlige danskers forbrug, som lå på 1232 MB data pr. måned.

Tefficient er et internationalt analyse- og konsulentbureau, der løbende analyserer telemarkedet.

Læs Tefficients rapport Mobile Data Usage.

Top fem fra Tefficients rapport

 1. 3, Sverige – 4.488 MB pr. SIM-kort pr. måned
 2. Telenor, Sverige – 4.028 MB pr. SIM-kort pr. måned
 3. 3, Danmark – 3617 MB pr. SIM-kort pr. måned
 4. DNA, Finland – 3498 MB pr. SIM-kort pr. måned
 5. Elisa, Finland – 2863 MB pr. SIM-kort pr. måned

Fakta om 3’s netværk i Danmark

 • 3 har ca. 2.000 master
 • Landsdækkende 3G-net
 • Dækker 85% af befolkningen med 4G
 • 4G-dækningen er primært 1800MHz, suppleret med 2600MHz i byerne for kapacitetsforøgelse
 • Carrier Aggregation på 25% af alle antennepositioner ved udgangen af 2015
 • Læs mere om 4G hos 3

For yderligere information til medierne:

Kontakt Rikke Juul, kommunikationschef, 3 Danmark, e-mail: rikke.juul@3.dk, mobil: 31 200 400. Du kan altid kontakte den vagthavende kommunikationskonsulent i 3’s kommunikationsafdeling på mobil 31 200 202.

Din version af Internet Explorer er forældet

Vi anbefaler du opdaterer til nyeste version
eller benytter en anden browser

Microsoft har lukket for support af den version af Internet Explorer du benytter. Det betyder, at du ikke længere får sikkerhedsopdateringer og fejlrettelser, og du skal derfor opdatere til nyeste version.

Du kan også vælge at benytte en anden browser i stedet for Internet Explorer, fx. Chrome eller Firefox.

Det betyder også, at du på 3.dk ikke længere vil få den rigtige oplevelse af vores indhold. Siden kan se mærkelig ud og i værste tilfælde kan dele ikke virke for dig - fx. gennemføre køb.

Opdater Internet Explorer

Ok, jeg forstår. Besøg 3.dk alligevel

Dogg